ГоловнаПолітика

Зеленський зустрівся з президентом Польщі Анджеєм Дудою

Польська сторона висловила підтримку Україні в боротьбі з російською окупацією.

Зеленський зустрівся з президентом Польщі Анджеєм Дудою
Фото: https://twitter.com/ADeshchytsia

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з президентом Польщі Анджеєм Дудою. Трансляцію спільного брифінгу оприлюднив Офіс президента України.

Український президент прибув з візитом до Польщі для участі в пам'ятних заходах в Освенцимі, приурочених до 75-ї річниці визволення концтабору Аушвіц-Біркенау.

"Спасибі вам, пане президенте, що прибули на ці урочистості. Хотів вам подякувати за вашу присутність і вашу позицію в Єрусалимі, що віддали честь полякам, які рятували євреїв за часів Другої світової війни", - повідомив Дуда.

Він також зазначив, що обговорив із Зеленським ситуацію в Україні в контексті відносин з Росією і окупації Криму та частин Донецької і Луганської областей.

"Ми вимагаємо повернення верховенства міжнародного права, повернення до повної територіальної цілісності України. Україна може розраховувати на нашу непохитну позицію", - заявив Дуда.

Зеленський також подякував президенту Польщі за зустріч.

"Ми домовилися зміцнювати наше стратегічне партнерство, нам вдалося знизити градус емоцій навколо загального трагічного минулого ... У наших відносинах ми акцентуємо увагу на тому, що нас об'єднує", - зазначив Зеленський.

Нагадаємо, 24 січня президент України Володимир Зеленський зустрівся з прем'єр-міністром Ізраїлю Беньяміном Нетаньягу. Український президент зачитав лист, адресований усім євреям з приводу трагедії Голокосту. Він розповів три історії про Голокост і Другу світову війну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram