ГоловнаПолітика

У Кремлі заявили про "ефективний контакт" між Зеленським і Путіним

"Це такий робочий, скрупульозний робочий процес", - розповів прессекретар президента РФ.

У Кремлі заявили про "ефективний контакт" між Зеленським і Путіним
Фото: EPA/UPG

У Кремлі розцінили як "ефективний" контакт, що встановився між президентом РФ Володимиром Путіним і президентом України Володимиром Зеленським.

Про це заявив прессекретар Путіна Дмитро Пєсков, передає "Інтерфакс-Україна".

"Між двома президентами, власне, вже встановлений робочий контакт, доволі ефективний, як показали останні події", - сказав він в ефірі програми "Москва. Кремль. Путін".

Пєсков підкреслив, що "сам по собі контакт не є чимось незвичайним чи сенсаційним".

"Це такий робочий, скрупульозний робочий процес", - пояснив він.

Також Пєсков повідомив, що можливість зустрічі Путіна і Зеленського ("на полях" меморіальних заходів в Єрусалимі минулого четверга, - ред.) "вентилювалася", але в рамках багатостороннього заходу "окрему зустріч просто фізично, на жаль, організувати неможливо".

Нагадаємо, 23 січня Зеленський разом з українською делегацією відмовився від участі в форумі в Єрусалимі, віддавши своє право на його відвідування людям, які пережили Голокост, але яким не вистачило місць. Цього ж дня Пєсков заявляв, що зустрічі Путіна і Зеленського в Єрусалимі не було. Він додав, що "лідери навіть не привітали один одного".

Путін і Зеленський бачилися 9 грудня в Парижі на зустрічі лідерів нормандської четвірки (Україна, Франція, Німеччина, Росія). Тоді Володимир Зеленський погодився затвердити особливий статус Донбасу на постійній основі, а також обміняти полонених у форматі "всіх узгоджених на всіх узгоджених".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram