ГоловнаПолітика

Кабмін створив робочу групу зі співробітництва з Deutsche Bahn

Підписання угоди з німецьким залізничним оператором заплановано на лютий.

Кабмін створив робочу групу зі співробітництва з Deutsche Bahn
Фото: kmu.gov.ua

Уряд створив робочу групу для обговорення деталей співробітництва з німецьким залізничним оператором Deutsche Bahn. Про це повідомляється на сайті Кабінету Міністрів.

До складу робочої групи увійшли представники "Укрзалізниці", транспортного комітету Верховної Ради, ключових бізнес-асоціацій, профспілок і Міністерства інфраструктури.

Очікується, що найближчим часом на засіданні парламентського транспортного комітету із запрошенням усіх зацікавлених сторін обговорять майбутню співпрацю "Укрзалізниці" і німецького оператора.

Також переговори про співпрацю тривають між сторонами.

"Більше подробиць стане відомо на початку лютого, коли українська сторона підпише з німецькою компанією угоду про стратегічне партнерство", - йдеться у повідомленні.

Окрім того, у Кабміні зазначили, що УЗ залишиться під повним контролем держави, а співпраця з Deutsche Bahn допоможе захистити інтереси працівників УЗ і створити сучасну, комфортну і безпечну дорогу.

Нагадаємо, 22 січня Мінінфраструктури і німецький Deutsche Bahn підписали меморандум про співпрацю. Під час ланчу в рамках Всесвітнього економічного форуму прем'єр-міністр України Олексій Гончарук, заявив, що "Укрзалізницю" віддадуть в управління німецькій компанії на 10 років.

Однак Deutsche Bahn спростував цю інформацію. Представники компанії повідомили, що консультуватимуть і підтримуватимуть "Укрзалізницю" у підприємницьких і технічних питаннях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram