ГоловнаПолітика

Адвокат: сьогоднішній допит Порошенка в ДБР був одним з найбільш абсурдних за всю мою кар'єру

Адвокат: сьогоднішній допит Порошенка в ДБР був одним з найбільш абсурдних за всю мою кар'єру
Фото: eurosolidarity.org

Адвокат п'ятого президента України Ілля Новіков назвав сьогоднішній допит Петра Порошенка у ДБР "одним з найбільш абсурдних за всю його кар'єру".

Про це повідомляється на сайті "Євросолідарності".

За його словами, слідчі явно демонстрували свою незацікавленість у його свідченнях.

"Я не можу поскаржитися, що в моїй кар’єрі було мало абсурдних допитів, але цей був одним з найбільш абсурдних... За сьогоднішні 4 години я кілька сотень разів почув від слідчого Корецького фразу: "Це ваша точка зору". На будь-яке заперечення з боку адвокатів, на будь-яке зауваження, що порушуються закони і відбувається щось непередбачене кодексом, ми чули тільки одне: ""е ваша точка зору", ми слідчі - нам видніше", - розповів Новіков.

На його думку, такі допити "потрібні для створення ефекту шоу, а не проведення слідчих дій".

"Я здивований, що немає ніякої зацікавленості у ДБР в отриманні саме показань, тобто позиції і свідчень Петра Порошенка. Ці виклики на допити взагалі не про це. Ми неодноразово пропонували в будь-яку дату організувати повноцінну бесіду, щоб ми не переривалися на довільні терміни. Щоб нам наприкінці одного допиту не вручали повістки на наступний допит з довільною датою. Але це їх не влаштовує. Їм треба, щоб раз у декілька днів відбувалося те, що відбувається зараз: щоб був натовп перед входом, щоб були крики, щоб потім ми проходили в будівлю ДБР і протягом декількох годин відповідали на абсурдні запитання", - пояснив адвокат.

Він також зазначив, що зміна керівника ДБР не вплинула на встановлення принципу верховенства права і законності в цьому правоохоронному органі.

"Хочу зазначити, що зі звільненням Романа Труби лінія поведінки ДБР не змінилася. Ті 16 проваджень, які існують і були заведені за заявами Портнова, і які, як ми зараз достовірно знаємо, узгоджувалися Трубою з Офісом президента. Після звільнення Труби ставлення до них і спосіб дії не змінилися. Все в силі, ті установки, які були озвучені на плівках влітку, зараз - в січні 2020 - залишаються незмінними. З приходом Ірини Венедіктової нічого не змінило в цьому питанні", - додав адвокат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram