ГоловнаПолітика

Зеленський нагадав Ізраїлю про необхідність ратифікувати ЗВТ

Президент провів зустріч зі спікером Кнесету Ізраїлю Юлієм Едельштейном у Єрусалимі.

Зеленський нагадав Ізраїлю про необхідність ратифікувати ЗВТ
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський у Єрусалимі провів зустріч зі спікером Кнесету Ізраїлю Юлієм Едельштейном.

Про це повідомляють на сайті Офісу президента.

Зеленський підкреслив важливість ратифікації ізраїльською стороною Угоди про вільну торгівлю між державами, яку Україна ратифікувала в серпні минулого року.

"Введення зони вільної торгівлі може допомогти вдвічі збільшити товарообіг між країнами в короткостроковій перспективі", - зазначив президент України.

Зазначають, що учасники зустрічі позитивно оцінили двосторонній політичний діалог і висловили надію на збереження його високої динаміки після парламентських виборів в Ізраїлі.

"Були відзначені останні досягнення в розвитку двосторонніх відносин за поточне десятиліття, зокрема щорічне зростання туризму. З 2010 року, коли був введений безвізовий режим між Україною та Ізраїлем, туристичні потоки збільшилися більш ніж удесятеро", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, договір про ЗВТ було підписано в січні 2019 року в рамках візиту президента Петра Порошенка до Ізраїлю. Підписи під документом також поставили перший віцепрем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів і в.о. міністра економіки і промисловості Ізраїлю Елі Коен. Проєкт передбачає скасування ввізних мит для 80% українських промислових товарів і 70% мит на ізраїльський імпорт.

11 липня 2019 року Верховна Рада ратифікувала ЗВТ з Ізраїлем.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram