ГоловнаПолітика

Посли G7 відзначили зусилля Зеленського у подоланні наслідків катастрофи літака МАУ

Посли назвали програму українських реформ "амбітною".

Посли G7 відзначили зусилля Зеленського у подоланні наслідків катастрофи літака МАУ
Фото: Твиттер послов G7

Посли країн "Великої сімки" відзначили зусилля президента України Володимира Зеленського у подоланні наслідків катастрофи літака Boeing 737 МАУ в Ірані. Про це повідомляється у твітері послів G7.

Окрім того, посли назвали українську програму реформ "амбітною".

"Посли країн G7 продуктивно поспілкувалися з головою Офісу президента України Андрієм Богданом щодо необхідних кроків для подальшого прогресу в амбітній програмі реформ в Україні. Посли країн G7 також віддали належне роботі президента Зеленського за його ефективні зусилля і співпрацю у подоланні наслідків трагічної авіакатастрофи літака PS 752", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, літак рейсу Тегеран-Київ авіакомпанії "МАУ" розбився в Ірані вранці 8 січня. Загинули 176 осіб з семи країн, у тому числі 11 українців (дев'ять членів екіпажу і дві пасажирки).

Через три дні після катастрофи Іран визнав, що збив літак помилково. Відповідальність за аварію авіалайнера взяло на себе іранський військовий підрозділ "Корпус вартових Ісламської революції".

Іран мав відправити в Україну чорні ящики до 15 січня включно, однак за заявами заступника генпрокурора Віктора Трепака, Іран не передав їх. Без бортових самописців встановити усі причини трагедії літака МАУ буде неможливо.

17 січня стало відомо, що доступ до бортових самописців "на місці" отримає спільна група експертів з Канади, України та Ірану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram