ГоловнаПолітика

Україна опустилася в рейтингу сприйняття корупції від Transparency International

Місце України відображає згортання реформ в останні два роки.

Міжнародна антикорупційна організація Transparency International у четвер оприлюднила результати дослідження "Індекс сприйняття корупції-2019", в якому Україна посіла 126-те місце з-поміж 180 країн світу.

Звіт опубліковано на сайті організації.

Порівняно з попереднім роком Україна втратила два бали за 100-бальною системою (більше балів - вище місце) і шість позицій.

Фото: ti-ukraine.org

Оцінка Україні формувалася на підставі 9 різних досліджень. Три показали незначне зростання, три - нульову динаміку, а три - зниження.

Вони враховують два останні роки, коли в Україні фактично відбулося згортання процесу реформ і боротьби з корупцією.

Найбільший мінус - 13 пунктів у дослідженні Global Insight Country Risk Ratings. Йдеться про ризик, що люди і компанії в країні зіткнуться з хабарництвом чи іншими корупційними практиками ведення бізнесу, від отримання великих контрактів у повсякденній роботі.

"Слід враховувати, що, як і інші рейтинги, CPI може доволі повільно відображати фактичні зміни в країні - іноді потрібно декілька років. Коли держави активно борються з корупцією, їх результат навіть погіршується, тому що починає проливатися світло на корупційні оборудки і скандали", - зазначає Transparency International.

Перші місця в рейтингу сприйняття корупції займають Нова Зеландія і Данія (по 87 балів), останні - Сомалі (9 балів), Південний Судан (12 балів) і Сирія (13 балів).

Фото: transparency.org

Усі сусіди України, крім Росії, розмістилися вище в рейтингу. Польща на 41-му місці (58 балів), Словаччина - на 59-му (50 балів), Білорусь - на 66-му (45 балів), Угорщина і Румунія - на 70-му (44 бали), Молдова - на 120-му (32 бали), Росія - на 137-му (28 балів).

Фото: transparency.org
Фото: transparency.org

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram