ГоловнаПолітика

Зеленський обговорив з президентом Швейцарії інвестиції в Україну

Сімонетта Соммаруга планує відвідати Україну в березні.

Зеленський обговорив з президентом Швейцарії інвестиції в Україну
Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з Федеральним президентом Швейцарії Сімонеттою Зоммаругою.

Про це повідомляється на сайті президента.

Зеленський привітав Сімонетту Зоммаругу з обранням на посаду Федерального президента і наголосив, що Швейцарія була і залишається важливим торговельним партнером і одним з найбільших інвесторів в економіку України.

"Сторони обговорили прогрес у просуванні до миру на сході України, зокрема - повернення утримуваних осіб, кораблів і зменшення обстрілів на Донбасі. Також порушували питання розширення мандата місії ОБСЄ", - наголошується в повідомленні.

Зеленський подякував Швейцарії за підтримку в реалізації реформ в рамках програм технічної допомоги. Також йшлося про питання реабілітації українських військових, підвищення енергоефективності та збільшення інвестицій.

Зеленський, зокрема, розповів про нові програми для інвесторів.

"Ми готуємо програму Investment nanny. Якщо інвестор принесе в Україну 100 млн доларів і більше, то він отримає особистого менеджера, який знає п'ять мов і працюватиме з клієнтом цілодобово. Цей менеджер буде вирішувати всі проблеми інвестора в будь-який час. У них будуть державні гарантії. А тих, хто інвестує у наступні 2 роки в приватизацію в Україні 10 млн і більше, ми звільняємо від податку на прибуток", - зазначив президент.

Президент Швейцарії, своєю чергою, повідомила, що планує відвідати Україну в березні, щоб обговорити нову програму допомоги на наступні чотири роки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Швейцарія зголосилася провести конференцію з підтримки реформ в Україні у 2021 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram