ГоловнаПолітика

Зеленський назвав своєю метою вивести Україну в регіональні лідери

Зеленський назвав своєю метою вивести Україну в регіональні лідери
Фото: EPA/UPG

Президент Володимир Зеленський вважає, що Україна за достатніх інвестицій може стати новим регіональним лідером у Східній і Центральній Європі.

Про це він сказав під час промови на Всесвітньому економічному форумі в Давосі.

"Ми програмуємо себе на позитивне мислення. Ми програмуємо себе на амбітні завдання. Якою, на вашу думку, є завдання для країни, яка втратила частину своєї території, і далеко не найбагатшої на Старому континенті? Стати лідером Східної і Центральної Європи. Чи вважаєте це неможливим?" - сказав Зеленський.

На його думку, це амбітне, але здійсненне завдання.

"Багато світових єдинорогів [компанії вартістю понад $1 млрд] починалися з божевільних ідей декількома співробітниками з офісами у власному гаражі. So nothing is impossible", - сказав він.

Зеленський зазначив, що за останні роки Україна зробила кілька кроків назад, але нова влада розцінює це як місце для розгону.

"У нас є все, щоб стати успішною країною. Сприятливі кліматичні умови. Дуже вигідне географічне розташування. Невичерпний аграрний та індустріальний потенціал. І наш найцінніший ресурс - неймовірно креативні і дуже талановиті люди. У нас поки що немає тільки двох речей: перша - іншого варіанта, окрім бути успішним, і друга - немає достатнього інвестування", - сказав він.

"Світова економіка, яка перебуває на межі нової глобальної кризи, вимагає економічного дива. Україна - саме те місце, де трапляються чудеса. І моя мета - щоб поруч з кейсами Японії, Південної Кореї, Сінгапуру з'явилася Україна. Тож приєднуйтеся", - додав Зеленський.

За його словами, Україна сьогодні є "недоінвестованою і недолюбленою" і закликав інвесторів не повторювати помилку генерального директора Excite Джорджа Белла, котрий втратив 1999 року можливість купити Google за мільйон доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram