ГоловнаПолітика

Рябошапка наказав активізувати розслідування про порушення в оборонній сфері

Створено спеціальні робочі групи із цього питання.

Рябошапка наказав активізувати розслідування про порушення в оборонній сфері
Фото: Макс Левин

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка наказав регіональним прокурорам активізувати розслідування кримінальних проваджень щодо порушень в оборонній сфері, зокрема корупційних схем на підприємствах держконцерну "Укроборонпром". Про це повідомив пресцентр Офісу генпрокурора.

"Наказом генерального прокурора створено міжвідомчу робочу групу у сфері протидії кримінальним правопорушенням в оборонному секторі держави, до складу якої увійшли керівники правоохоронних органів, Міністерства оборони України та ДК "Укроборонпром". Аналогічні робочі групи будуть створені і на базі регіональних прокуратур", - зазначили в Офісі генпрокурора.

Прокуратура очікує, що створення робочих груп дозволить ефективно координувати роботу всіх правоохоронних і контролюючих органів у цьому напрямку.

Нагляд за кримінальними провадженнями про військові злочини й у сфері оборонно-промислового комплексу здійснює Спеціалізована прокуратура.

Нагадаємо, заступник генерального директора "Укроборонпрому", колишній народний депутат Мустафа Найєм заявив, що за останні 10 років у концерну вкрали 896 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram