ГоловнаПолітика

Телеканал для окупованих територій перед запуском залишився без головного редактора

У керівництві каналу може опинитися режисер серіалу "Слуга народу".

Телеканал для окупованих територій перед запуском залишився без головного редактора
Фото: Depositphotos/Rangizzz

Журналістка Олена Трибушна, яка мала очолити інформаційне мовлення нового державного телеканалу для окупованих територій, що створюється на базі UA|TV, відмовилася від посади.

"Я не братиму участі у проєкті мовлення на окуповані території... Я вірю в ідею міністра Володимира Бородянського повернути уми і серця жителів окупованих територій за допомогою українського ТБ і в ту концепцію, яку ми обговорювали. Але в перші ж тижні стало зрозуміло, що з іншими новими керівниками проєкту ми занадто по-різному бачимо процес його реалізації. З етичних міркувань подробиць не буде", - написала вона у фейсбуці.

Міністерство культури, молоді та спорту підтвердило, що Требушна пішла з проєкту.

"Планувалося призначення Олени Требушної на посаду керівника інформаційного мовлення телеканалу для тимчасово окупованих території, який створюється на базі телеканалу іномовлення UA|TV. Ця посада не передбачає проведення конкурсу. У зв'язку з відмовою О. Требушної призначення не відбулося", - повідомили LB.ua в міністерстві.

За даними LB.ua, зараз на каналі іномовлення час від часу з'являється режисер і сценарист серіалу "Слуга народу" Олексій Кірющенко, якого можуть призначити в керівництво нового каналу.

Нагадаємо, що до приходу на телеканал для окупованих територій Трибушна працювала шеф-редактором на "24 каналі" з 2017 року, до цього три роки співпрацювала з "Новым временем" і "Корреспондентом".

Новий канал розпочне мовлення 15 лютого.

Планують, що він транслюватиме українсько- та російськомовні розважальні програми, українські серіали і кінофільми, а також інформаційне мовлення власного виробництва.

Остаточна концепція мовлення телеканалу буде затверджена після обрання його керівника на конкурсі. Поки що виконувати його обов'язки буде Юлія Островська.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram