ГоловнаПолітика

Торік у Криму зафіксовано 335 політичних арештів, - член Меджлісу

З цих арештів 43 - в нових кримінальних справах.

Торік у Криму зафіксовано 335 політичних арештів, - член Меджлісу
Фото: Макс Левин

В окупованому Криму протягом 2019 року зафіксовано 335 політично мотивованих арештів, з них 43 - у нових кримінальних справах. Про це повідомив на брифінгу член Меджлісу кримськотатарського народу Ескендер Барієв, передає "Укрінформ".

"За 2019 рік Кримськотатарським ресурсним центром було зафіксовано 86 обшуків, 157 затримань, 194 допити, опитування і бесіди, 335 випадків арешту, з яких 43 - у нових кримінальних справах, у тому числі два - заочно", - повідомив Барієв.

Як зазначив член Меджлісу, було зафіксовано 33 вироки, винесені щодо кримських політв'язнів, і 252 рішення про продовження утримання під вартою.

За словами Барієва, Кримськотатарському ресурсному центру відомо про 578 випадків порушень права кримчан на справедливий суд.

Нагадаємо, раніше кримський правозахисник Юнус Машаріпов, обвинувачений ФСБ Росії нібито в незаконному виготовленні та зберіганні вибухових речовин, на засіданні підконтрольного РФ Ялтинського суду заявив про застосування до нього тортур.

Він сказав, що співробітники ФСБ катували його струмом, відкритим вогнем, знущалися, вибиваючи зізнання. Потім вони взяли генетичний матеріал, не оформивши це процесуально. І потім генетичний матеріал опинився на вибухівці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram