ГоловнаПолітика

Держсекретар США Помпео прилетить у Київ наприкінці січня (оновлено)

З України голова Держдепу вирушить у Мінськ.

Держсекретар США Помпео прилетить у Київ наприкінці січня (оновлено)
Майк Помпео
Фото: EPA/UPG

Державний секретар США Майк Помпео відвідає Україну з візитом наприкінці січня.

Про це повідомило білоруське бюро "Радіо Свобода" з посиланням на розсилку Держдепу США.

"Майк Помпео відвідає Лондон 29-30 січня, потім прибуде в Київ 30 січня і 1 лютого звідти приїде до Мінська, де буде менш ніж день, і 1-2 лютого полетить в Нур-Султан, 2-3 лютого буде в Ташкенті", - йдеться в повідомленні.

У той самий час BuzzFeed News пише, що офіційні заходи Помпео заплановано на 31 січня.

Цього дня в нього має відбутися зустріч із президентом Володимиром Зеленським. Помпео стане першим представником уряду Трампа, який зустрінеться з українським лідером від початку процедури імпічменту, оголошеної наприкінці вересня.

Джерела видання зазначають, що візит державного секретаря буде насиченим. Він також зустрінеться з можновладними українськими чиновниками і вшанує пам'ять загиблих солдатів і учасників Революції Гідності біля пам'ятників у Києві.

Нагадаємо, 10 січня президент Володимир Зеленський під час телефонної розмови з Помпео узгодив подальший графік двосторонніх контактів між Києвом і Вашингтоном на найвищому рівні.

У грудні минулого року американське видання Politico повідомило, що США в січні готують візит Помпео в Україну для налагодження відносин між країнами. Також 19 грудня про підготовку візиту Помпео в Україну повідомив помічник Зеленського Андрій Єрмак.

Візит планували на початок січня, але скасували.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram