ГоловнаПолітика

Порошенко: призначення адвоката Януковича заступником голови ДБР - наступ Антимайдану

"Який ще більш трагічний символ можна було вибрати?"

Порошенко: призначення адвоката Януковича заступником голови ДБР - наступ Антимайдану
Фото: eurosolidarity.org

П'ятий Президент України, лідер партії "Європейська Солідарність" Петро Порошенко разом з дружиною поклав квіти до пам'ятника першим загиблим учасникам Революції гідності. Про це повідомила пресслужба партії.

"Рівно шість років тому, 22 січня 2014 року, о 06:00 було вбито перших Героїв Небесної Сотні. Першим виявився великий українець вірменської національності Сергій Нігоян, а другим був Михайло Жизневський - великий білорус з українським серцем. У 2017 році я підписав указ і надав йому українське громадянство. І Сергію Нігояну, і Михайлу Жизневському було присвоєно звання Героя України. Дуже важливо, щоб ці жертви завжди залишалися в пам'яті народу, і ми завжди пам'ятали, заради чого були віддані ці життя. Їх убили злочинці", - сказав п'ятий президент України.

Порошенко підкреслив, що призначення адвоката Януковича першим заступником голови ДБР є символом реваншу Антимайдану.

"Дуже демонстративно було, що напередодні 22 січня керівництво Державного бюро розслідувань призначило першим заступником голови, я не дуже пам'ятаю прізвище - або Бібіков, або Бабіков, або Бобиків, але ключове - він був адвокатом Януковича. Який ще більш трагічний символ можна було вибрати, щоб продемонструвати наступ Антимайдану, реваншу проросійських сил, знущання над подвигом Героїв Небесної Сотні?" - відзначив Порошенко.

Також він нагадав, що Росії були передані ексберкутівці, справу яких про розстріл людей на майдані, розглядали в суді.

"Дивує роль української влади, яка погодилася без суду помилувати злочинців. Президент має таке право, але юридично це право настає тоді, коли злочинці засуджені. Вирок повинен був бути за лічені тижні і для того, щоб позбавити їх справедливого вироку українського суду, їх узяли і передали Москві", - додав лідер "Європейської Солідарності".

Він заявив, що до "Європейської Солідарності" звернулися сім'ї Героїв Небесної Сотні з проханням протидіяти спробам влади нівелювати розслідування справ Майдану.

"Ми повинні діяти рішуче, і я обіцяю, що «Європейська Солідарність» і без цього звернення діяла б ефективно. На сьогодні можу відзначити і пообіцяти, і я закликаю інші політичні сили об'єднатися, об'єднатися опозиції і продемонструвати, що ми не дозволимо реваншу", - сказав він.

"Саме це, а не щось інше, об'єднує Україну. Нам не все одно. Підкреслюю: «какая разница» - це не про нас. Ми твердо переконані, що ідеї руху в Європу, членства в НАТО, ті ідеї, за які Сергій Нігоян і Михайло Жизневський першими вийшли на Майдан і віддали найдорожче - своє життя, ми будемо робити все, щоб втілити ці ідеї в життя. Ми точно переможемо! Вони віддали свої життя не дарма", - резюмував Порошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram