ГоловнаПолітика

Тимчасова повірена у справах США закликала Росію поважати суверенітет і територіальну цілісність України

"США підтримують народ України в День соборності і щодня".

Тимчасова повірена у справах США закликала Росію поважати суверенітет і територіальну цілісність України
Кристина Квин
Фото: U.S. Embassy Kyiv Ukraine

Тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін записала привітання з Днем соборності. Вона закликала Росію поважати суверенітет і територіальну цілісність України.

У відео, опублікованому посольством США, Квін повідомила, що єдність українців, їхній ентузіазм і відданість в історичні часи, включаючи часи криз, надихали її та інших людей по всьому світу.

Вона зазначила, що після недавньої авіакатастрофи в Ірані українці об'єдналися і діяли заради підтримки співгромадян, чиї близькі трагічно загинули.

"Під час Євромайдану і Революції Гідності ми стали свідками того, як українці із заходу і зі сходу, з півдня і півночі стояли пліч-о-пліч і захищали європейське майбутнє України. Українці продемонстрували єдність у своєму прагненні до квітучої, демократичної і вільної країні у відповідь на російську агресію. Ми приєднуємося до народу України і закликаємо Росію поважати суверенітет і територіальну цілісність України в межах її міжнародно визнаних кордонів, включно з Кримом, Донбасом і територіальними водами. США підтримують народ України в День соборності і щодня", - завершила свою промову тимчасова повірена у справах США в Україні.

Раніше Володимир Зеленський у привітанні українців із Днем соборності закликав бути сильними і згуртованими і назвав цінності, які, на його думку, повинні об'єднати народ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram