ГоловнаПолітика

Сюмар: під виглядом "боротьби з дезінформацією" хочуть ввести жорстку цензуру

"Міністерство, яке взяло на себе розробку цієї «ініціативи», хочеться відразу назвати Міністерством Правди", - зазначила нардеп.

Сюмар: під виглядом "боротьби з дезінформацією" хочуть ввести жорстку цензуру
Фото: LB.ua

Проєкт закону про забезпечення національної інформаційної безпеки та права на доступ до достовірної інформації передбачає блокування інтернет-ресурсів, месенджерів і кримінальну відповідальність із виправними роботами. Це становить серйозну загрозу демократії в Україні – переконана народна депутатка фракції «Європейська Солідарність» Вікторія Сюмар. Про це вона написала на своїй сторінці в мережі Facebook.

«Коли читаєш про систему довіри в Законі про цензуру, то міністерство, яке взяло на себе розробку цієї «ініціативи», хочеться відразу назвати Міністерством Правди. А чому соромитися? Оцініть феєричність цитати з тексту законопроєкту:

«Поширення дезінформації (неповної інформації, що становить суспільний інтерес) та іншої недостовірної інформації може призводити до викривленого сприйняття реальності та прийняття громадянами рішень, що ґрунтуються на неправдивій, неповній або перекрученій інформації. Така ситуація негативно впливає на демократичні процеси в Україні», – написала Сюмар.

Вона нагадала, що за це в законопроєкті передбачено блокування інтернет-ресурсів, месенджерів на кшталт телеграму і кримінальну відповідальність з виправними роботами.

«Я не знаю, чи буває інформація повною і як можна все забанити в цифрову епоху. Але я точно знаю, що такі законодавчі ініціативи і «бурхлива діяльність» Міністерства культури однозначно становлять вкрай серйозну загрозу «демократичним процесам в Україні». Бо до демократії такі новели не мають жодного стосунку», – наголосила депутат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram