ГоловнаПолітика

Україна працює над реформою подвійного громадянства, - Зеленський

Президент переконаний, що необхідні нові робочі місця й іноземні інвестиції, щоб українці залишалися в країні або поверталися.

Україна працює над реформою подвійного громадянства, - Зеленський
Фото: EPA/UPG

Президент Володимир Зеленський заявляє, що Україна працює над реформою подвійного громадянства.

Про це він розповів в інтерв'ю американському виданню Newsweek, передають "Українські новини".

"Ми щасливі, що люди їздять (за кордон) і набираються досвіду, але ми також хочемо, щоб наша діаспора в США могла повернутися, тому ми працюємо над реформою подвійного громадянства", - сказав Зеленський.

На думку президента, щоб українці залишалися в країні або поверталися, необхідно створювати нові робочі місця і потрібні іноземні інвестиції.

"Одна з речей, якими ми пишаємося найбільше - це українці і їх інтелектуальний рівень, але багато хто з них перебувають в інших країнах, включаючи Канаду, Польщу і Німеччину. Якщо вони їдуть через безробіття, нам необхідні інвестори для створення робочих місць, щоб українці залишалися... Інвестори будь-де у світі завжди мають два ключові питання: як мої гроші захищаються і хто буде виконувати роботу? Ми маємо відповідь на друге питання: в Україні багато кваліфікованих людей. Але нам необхідно дати рішучу відповідь на перше питання", - сказав Зеленський.

Він підкреслив, що для поліпшення інвестиційного клімату парламент за перші 2,5 місяці прийняв близько 80 законів.

Президент також зазначив, що Україна має великий план приватизації і вона збирається зруйнувати монополії в газовому секторі і спиртовій галузі.

Президент запевнив, що хоч і прийшов у владу з високим рейтингом, але не проти, щоб він упав, якщо це буде наслідком складних, але правильних рішень.

Нагадаємо, в Україні офіційно подвійного громадянства немає.

2017 року прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан запропонував президенту Петрові Порошенку узаконити подвійне громадянство для етнічних угорців, які живуть в Україні. 2014 року Орбан також висловлювався за подвійне громадянство для угорців Закарпатської області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram