ГоловнаПолітика

Насіров надав Парнасу $10 млн позики, - WSJ

Ексголова ДФС фігурує на відео, яке може призвести до імпічменту Трампа.

Насіров надав Парнасу $10 млн позики, - WSJ
Роман Насиров
Фото: obozrevatel.com

Ексголова Державної фіскальної служби Роман Насіров брав участь у фінансуванні проєкту у сфері нерухомості соратника особистого адвоката президента США Лева Парнаса.

Про це повідомив The Wall Street Journal з посиланням на джерело.

"Флоридський бізнесмен і донор Трампа улещував інвесторів для проєкту у сфері нерухомості. Один з них, Роман Насіров, у той час був головою податкової служби України, вирушив на курорт Трампа Мар-а-Лаго у Флориді, де вони спілкувалися з обраним президентом у колі його соратників, про що свідчить відео, опубліковане адвокатом Парнаса", - пише видання.

Зазначають, що Насіров надав на прохання Парнаса позику на 10 млн.

При цьому багато проєктів Парнаса виявилися неуспішними, незважаючи на підтримку його покровителів. Наприклад, проєкт нерухомості, в який інвестував Насіров, завершився судовим процесом.

Ексголова ДФС Насіров також потрапив на відео, що може призвести до імпічменту президента США.

Про це написав у фейсбуці головний редактор "Цензор.НЕТ" Юрій Бутусов.

"Доля Трампа - в руках ексголови Державної фіскальної служби Романа Насірова. Насіров став свідком відносин Трампа з Парнасом, оскільки був прийнятий Трампом у його приватній резиденції Мар-а-Лаго в грудні 2016-го - адвокат Парнаса показав відео", - написав журналіст.

У ролику видно, що Трамп спілкується з Парнасом і Насіровим.

"Усе таємне стає явним. Після публікації в США листування між Левом Парнасом і колишнім генпрокурором Юрієм Луценком, де обговорювалися питання впливу на політичні рішення Білого дому, 16 січня президент США Дональд Трамп під час виступу в Овальному кабінеті офіційно відрікся від знайомства з Парнасом: "Я його взагалі не знаю, не знаю, про що він, не знаю, звідки він, нічого не знаю про нього. Я можу тільки сказати вам, що це великий обман", - нагадав журналіст.

Нагадаємо, Парнас - соратник адвоката президента США Рудольфа Джуліані - розповів, що в травні 2019-го передав новому президенту України ультиматум про те, що жоден можновладний американський чиновник не приїде на його інавгурацію і вся американська допомога буде припинена, якщо не буде оголошено про розслідування справи Джо Байдена.

Також Парнас заявив, що Трамп скасував візит у Польщу через Зеленського, а не ураган.

15 січня Палата представників США оприлюднила нові свідчення Парнаса у справі про імпічмент. Він надав рукописні нотатки, зроблені на канцелярському приладді готелю у Відні, в яких згадується Зеленський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram