ГоловнаПолітика

МЗС пообіцяло "свого часу" пояснити поїздку Зеленського в Оман

Пристайко запевнив, що міністерство брало участь в організації візиту.

МЗС пообіцяло "свого часу" пояснити поїздку Зеленського в Оман
Зеленский в Омане
Фото: president.gov.ua

Міністерство закордонних справ і Офіс президента "свого часу" пояснять різдвяну поїздку Володимира Зеленського в Оман.

Про це на брифінгу в понеділок сказав міністр Володимир Пристайко.

"Щодо поїздки в Оман, очевидно, Міністерство закордонних справ до цього процесу залучено. Наше посольство там надавало і надає організаційне сприяння всьому цьому візиту. Я знаю про інтерес журналістської спільноти, адже і ми, і адміністрація отримуємо запити, на які ми свого часу вам відповімо", - сказав він.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський, який зустрічав Новий рік у Карпатах, на Різдво несподівано полетів в Оман.

Після того, як про це дізналися ЗМІ, Офіс президента заявив, що голова держави відбув в Оман з робочою поїздкою для "зустрічей на найвищому рівні" - з міністром Юсуфом бін Аляві бін Абдаллою, відповідальним за іноземні справи, і виконавчим президентом Державного генерального резервного фонду Абдулсаламом аль-Муршиді.

Судячи з офіційних фотографій, переговори відбулися в одному з місцевих готелів і пройшли в один день, хоча Зеленський перебував у країні з 5 по 8 січня.

Вранці 8 січня прессекретарка Зеленського повідомила, що він перериває свій візит в Оман через катастрофу літака МАУ в Ірані. Незважаючи на це, до Києва президент повернувся тільки вночі 9 січня, майже через добу після аварії.

10 січня султан Оману помер.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram