ГоловнаПолітика

Посольство України в Британії вимагає видалити тризуб з посібника боротьби з екстремізмом

Посібник видала британська поліція для викладачів та медичних працівників.

Посольство України в Британії вимагає видалити тризуб з посібника боротьби з екстремізмом
Фото: Comments.UA

Посольство України в Великобританії вимагає видалити тризуб з антиекстремістського посібника, виданого британською поліцією для викладачів і медперсоналу. Про це йдеться в повідомленні посольства в твіттері.

"Розміщення тризуба, конституційного національного символу і герба України в посібнику з протидії екстремізму, який видала антитерористична поліція для викладачів і медичного персоналу Великобританії, вкрай обурює. Тут немає прийнятних пояснень. Ми вимагаємо видалити тризуб з посібника і офіційних вибачень", - заявило посольство України в Британії.

Посібник розповсюджується по всій Англії в рамках підготовки до програми боротьби з радикалізацією, призначеної для того, щоб зловити осіб, які можуть загрожувати вчиненням терористичного насильства, передає Європравда.

У візуальному розділі посібника з виявлення знаків і символів праворадикальних груп, в секції "тату" зображений герб України під назвою "Український тризуб (націоналістичний)". Зображення розміщено поруч з нацистською символікою.

Також в розділі організацій, які сповідують ідею домінування білої раси, приведена символіка полку "Азов", який є формуванням Нацгвардії України.

Британська поліція наполягає на тому, що посібник не має на меті визначити всі групи, які описуються, як екстремістські, але "має на меті поліпшити розуміння знаків і символів, з якими люди можуть зіткнутися".

Відзначається також, що в посібнику поміщені знаки екологічних і зоозахисних організацій Великобританії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram