ГоловнаПолітика

Окупанти до 2054 року заборонили в'їзд до Криму журналісту, який писав про утиски кримських татар

Прикордонники заборону не обґрунтували.

Окупанти до 2054 року заборонили в'їзд до Криму журналісту, який писав про утиски кримських татар
Тарас Ибрагимов
Фото: http://old.qha.com.ua/

Окупаційна влада Криму заборонила в'їзд українському журналісту правозахисного ресурсу "Article 20" Тарасу Ібрагімову на територію анексованого півострова і на територію РФ до 2054 року. Про це журналіст повідомив на своїй сторінці у фейсбуці.

"До 2054 року ФСБ заборонила мені в'їзд в Росію і окупований Крим. "Ви ж здогадуєтеся чому?, - запитує мене прикордонник ФСБ. - Я знаю. "Ну і чому?". "Особиста неприязнь". Спасибі всім, хто був ці 4 роки поруч. ... Все буде добре, але трохи по-іншому", - написав журналіст, додавши, що пов'язує це з професійною діяльністю.

У постанові, яку вручили Ібрагімову на адмінкордоні Криму з Херсонською областю, йдеться, що йому заборонили в'їзд до Росії і Криму до кінця травня 2054 року, пише Крим.Реалії.

За даними ЗМІ, як на підставу заборони в прикордонній службі РФ послалися на норму федерального закону №27 "Про порядок виїзду з РФ і в'їзду в РФ", що передбачає заборону на в'їзд до Росії, "з метою гарантування обороноздатності або безпеки держави, або громадського порядку, або захисту здоров'я населення".

Тарас Ібрагімов співпрацював з українськими виданнями, зокрема писав про утиски кримських татар на окупованому півострові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram