ГоловнаПолітика

Палата представників США оприлюднила нові документи, що стосуються можливого стеження за Йованович в Україні

Документи надав бізнесмен Лев Парнас.

Палата представників США оприлюднила нові документи, що стосуються можливого стеження за Йованович в Україні
Мари Йованович
Фото: РБК

Палата представників оприлюднила нові документи, надані колишнім бізнес-партнером особистого юриста президента США Левом Парнасом, що підтверджують інформацію про стеження за експослом США в Україні Марі Йованович. Про це повідомляє CNN.

Зазначається, що документи містять раніше невідому інформацію про можливе спостереження за Йованович.

Серед документів - скріншоти текстових повідомлень із зображенням кандидата в конгресмени від республіканців у Коннектикуті Роберта Гайда. Журналісти припускають, що повідомлення стосуються стеження за Йованович.

"Схоже, Гайд поділився скріншотами з Парнасом, і так вони опинилися в його телефоні, який він передав у Палату представників", - йдеться в матеріалі.

Знімок з екрана, надісланий Гайду з телефона з бельгійським номером, містить офіційну фотографію Йованович. Невідомий з бельгійським номером пише: "Мої контакти (йдеться про осіб, - ред.) перевіряють. Повідомлю вам адресу наступного тижня". Гайд відповів: "Класно".

В іншій серії текстових повідомлень бельгійський номер пише Гайду: "Нічого не змінилося, вона досі не на місці, вони сьогодні перевіряють знову. Це підтверджує, що у нас є всередині людина".

"У неї були відвідувачі", - зазначає бельгійський номер іншого разу.

CNN пише, що нові документи також показують зв'язок між Парнасом і помічником Нуньєса Дереком Гарві. З них видно, що Парнас і Гарві влаштовують інтерв'ю з українськими офіційними особами і зустрічі в готелі Trump International у Вашингтоні, зокрема з Джуліані.

Крім того, зазначають журналісти, нові матеріали свідчать про причетність Нуньєса, головного республіканця в Комітеті з розвідки Палати представників, до діяльності Джуліані і його спільників щодо цькування Йованович і пошуку компромату на політичних суперників Трампа.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за розслідування можливого стеження за Йованович в Україні взявся Держдепартамент США. Раніше кримінальне провадження про можливе стеження за послом почала Національна поліція України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram