ГоловнаПолітика

Парламентський комітет рекомендував Раді призначити Шмигаля на посаду віцепрем'єра

Також рекомендовано розглянути відставку Альони Бабак.

Парламентський комітет рекомендував Раді призначити Шмигаля на посаду віцепрем'єра
Денис Шмыгаль
Фото: facebook.com / Денис Шмыгаль

Парламентський комітет рекомендував Верховній Раді призначити голову Івано-Франківської ОДА Дениса Шмигаля на посаду віцепрем'єр-міністра - міністра розвитку громад і територій. Про це пише "РБК-Україна".

За це рішення проголосували 22 депутати комітету з питань організації державної влади.

"Рекомендувати Верховній Раді призначити Шмигаля Дениса Анатолійовича віцепрем'єр-міністром України - міністром розвитку громад і територій України. Доручити народним депутатам України, членам комітету розробити і внести на розгляд ВРУ проєкт постанови про призначення", - заявив голова комітету з питань організації державної влади Андрій Клочко.

Також комітет рекомендував розглянути питання про звільнення Альони Бабак з посади міністра розвитку громад і територій України та підтримати її відставку.

Нагадаємо, 16 січня депутат від "Слуги народу" Роксолана Підлісна підтвердила, що міністерка з питань розвитку громад і територій Альона Бабак написала заяву про звільнення за власним бажанням.

Раніше в інтерв'ю телеканалу "24" Альона Бабак заявила, що вважає дискредитацією інформацію ЗМІ про свою відставку. Міністерка висловила припущення, що в її дискредитації зацікавлені особи, пов'язані зі сферою будівництва. При цьому називати прізвища цих зацікавлених осіб вона відмовилася.

17 січня Бабак не прийшла на засідання комітету, де розглядали питання її відставки. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram