ГоловнаПолітика

Духовний лідер Ірану захищає військових, які збили літак МАУ

Він вважає, що військові "підтримували безпеку" Ірану.

Духовний лідер Ірану захищає військових, які збили літак МАУ
Фото: Цензор

Духовний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї у своєму зверненні захищав військових, які збили український літак МАУ. Про це повідомило BBC.

За його словами, Революційна гвардія - елітний підрозділ, відповідальний за катастрофу, - "підтримувала безпеку" Ірану.

Нагадаємо, літак регулярного рейсу Тегеран - Київ авіакомпанії МАУ розбився в Ірані вранці 8 січня. Загинули 176 осіб з семи країн, у тому числі 11 українців (дев'ять членів екіпажу і дві пасажирки).

Через три дні після катастрофи Іран визнав, що збив літак помилково, прийнявши його за крилату ракету. Відповідальність за аварію авіалайнера взяв на себе іранський військовий підрозділ Корпусу вартових Ісламської революції.

13 січня представник іранського уряду повідомив, що після авіакатастрофи літака МАУ уповноважені посадові особи запевнили президента Ірану Хасана Рухані та його адміністрацію, що ніхто не збивав український літак. Президент не знав про реальну ситуацію до полудня 10 січня.

11 січня під час телефонної розмови з Володимиром Зеленським Рухані попросив пробачення за збитий літак. Він також запевнив, що причетних до авіакатастрофи буде притягнуто до відповідальності, а українські експерти отримають усю необхідну підтримку для розслідування трагедії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram