ГоловнаПолітика

Зеленський наказав розібратися, хто прослуховував Гончарука

Президент дав силовикам два тижні.

Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський у п'ятницю провів нараду з керівниками правоохоронних органів і наказав їм за два тижні встановити, хто писав розмови в Кабінеті Міністрів.

Про це повідомила пресслужба голови держави.

На зустрічі були міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, генеральний прокурор Руслан Рябошапка, директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник, в.о. директора Державного бюро розслідувань Ірина Венедіктова, голова Служби безпеки України Іван Баканов, начальник Управління державної охорони Сергій Рудь.

"Вимагаю, щоб за два тижні, як можна швидше, ми з вами отримали інформацію - хто вів записи... Знайти, хто це зробив, і з цим розібратися. У засобах масової інформації було багато фейків про присутність тих чи інших посадових осіб. Фотографія, яка є в ЗМІ, - з'ясувати, чи дійсно всі ці люди були учасниками, чи ні", - сказав Зеленський.

Президент також наказав протягом двох тижнів розробити необхідні заходи, щоб уникнути таких інцидентів у майбутньому і технічно забезпечити захист інформації.

Нагадаємо, ввечері 15 січня на анонімному YouTube-каналі з'явився запис розмови з голосами, схожими на голоси прем'єра, міністра економічного розвитку Тимофія Милованова, голови Мінфіну Оксани Маркарової і першої заступниці голови Нацбанку Катерини Рожкової. Під час бесіди прем'єр називає себе профаном в економіці і заявляє про некомпетентність в економічних питаннях президента Зеленського («у нього туман у голові»). Наближені до олігарха Ігоря Коломойського "слуги" Максим Бужанський і Олександр Дубінський відразу ж активно почали розганяти це в соцмережах.

Через півтора дня, вранці 17 січня, Гончарук повідомив про свою готовність подати у відставку, якщо йому накаже Зеленський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram