ГоловнаПолітика

У Бородянського презентували проєкт закону про дезінформацію

Наприкінці лютого, після доопрацювання, документ внесуть у парламент.

У Бородянського презентували проєкт закону про дезінформацію
Владимир Бородянский
Фото: Макс Левин

Перший заступник міністра культури, молоді та спорту Володимира Бородянського Анатолій Максимчук прокоментував проєкт закону про протидію дезінформації і підкреслив, що будь-яка особа, провину якої буде доведено в суді, має нести за це відповідальність.

Про це він заявив, відповідаючи на питання шеф-редактора LB.ua Соні Кошкіної про те, чи можна притягти до відповідальності чиновника за поширення дезінформації.

"Ми не робимо винятків ні для кого. Якщо суд вважатиме, що провина певної особи наявна... У законі прізвищ бути не може", - сказав Максимчук.

Сьогодні Міністерство культури, молоді і спорту презентувало цей законопроєкт, він передбачає адміністративну та кримінальну відповідальність за дезінформацію.

Фото: LB.ua

Зокрема, адміністративна відповідальність настає за поширення дезінформації за умови добровільного її спростування з третього факту порушення протягом одного року. За це передбачено штраф у розмірі 1 тис. мінімальних заробітних плат за кожен випадок порушення. За відсутності добровільного спростування - штраф у 2 тис. мінімальних заробітних плат.

Міністр Бородянський заявив, що після презентації заплановано обговорити законопроєкт протягом місяця - до 28 лютого - а після доопрацювання документ буде внесено в парламент.

Нагадаємо, в серпні минулого року з'явилися повідомлення про те, що Богдан подав заяву про відставку з посади голови ОП.

У листопаді Бородянський заявив, що має намір ініціювати введення кримінальної відповідальності для журналістів за маніпуляцію інформацією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram