ГоловнаПолітика

Арахамія про відставку Гончарука: "Коней на переправі не міняють"

Голова фракції закликав СБУ провести розслідування за фактом прослуховування в кабінеті прем'єра.

Арахамія про відставку Гончарука: "Коней на переправі не міняють"
Давид Арахамия
Фото: Анна Стешенко

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія прокоментував заяву про відставку прем'єр-міністра Олексія Гончарука.

Про це він заявив у парламенті, передає кореспондент LB.ua.

"На мій погляд, немає реальних причин, щоб Гончарук пішов у відставку. При цьому, як кажуть, коней на переправі не міняють. Тобто є Кабмін, він сформований. Він працює. Прийнято Програму діяльності уряду, під неї прийнято бюджет. Тому я вважаю, що це боляче для держави... Але якщо президент підтримає цю заяву, то ми проголосуємо одностайно", - сказав Арахамія.

Він також анонсував консультації фракції в парламенті з прем'єром Гончаруком. "Ба більше, він прийде на годину запитань до уряду", - додав голова фракції.

Раніше повідомляли, що годину запитань до уряду скасували, оскільки Гончарук не прийшов у Раду.

Арахамія визнав, що за ст. 115 Конституції прем'єр повинен був подати заяву про відставку не президенту, а парламенту.

"Я це розумію. Але в нас найвищий рівень довіри до президента в країні. І в цьому питанні на 100% ми будемо прислухатися до президента. Це нормально", - сказав він.

Також Арахамія закликав Службу безпеки провести розслідування за фактом прослуховування в кабінеті прем'єра.

Нагадаємо, 15 січня на анонімному Youtube-каналі з'явився запис розмови з голосами, схожими на голоси прем'єра, міністра економічного розвитку Тимофія Милованова, голови Мінфіну Оксани Маркарової і першої заступниці голови Нацбанку Катерини Рожкової. Під час бесіди прем'єр називає себе профаном в економіці і заявляє про некомпетентність в економічних питаннях президента Зеленського («у нього туман у голові»). Наближені до олігарха Ігоря Коломойського "слуги" Максим Бужанський і Олександр Дубінський відразу ж активно почали поширювати це в соцмережах.

Уранці 17 січня Гончарук оголосив про рішення подати у відставку. Він зазначив, що президент є для нього взірцем відкритості та порядності, відтак запропонував Зеленському вирішити самому, чи потрібно його звільняти. Представниця Кабінету Міністрів у Верховній Раді Олена Шуляк підтвердила, що причиною для заяви про відставку прем'єра став злив аудіозаписів.

Гончарука підтримали декілька міністрів, а також лідер фракції "Голос" Святослав Вакарчук зазначив, що, хоч і не вибирав цей уряд, по-людськи він розуміє прем'єра. Міністр економрозвитку Тимофій Милованов назвав Гончарука найкращим прем'єр-міністром в історії України. На його думку, Гончарук не подобається опонентам, оскільки в державі тепер немає квот для політичних призначень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram