ГоловнаПолітика

"У мене немає віри в його слова", - Пристайко про заяви Парнаса про Україну

"Цей пан, якого я особисто не знаю, сам намагається уникнути кримінального покарання".

"У мене немає віри в його слова", - Пристайко про заяви Парнаса про Україну
Вадим Пристайко
Фото: Скриншот видео

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко прокоментував заяву Льва Парнаса, партнера адвоката президента США Руді Джуліані, про ультиматум про призупинення всієї військової допомоги Україні на вимогу Трампа.

Про це Пристайко сказав у програмі американської журналістки Крістіан Аманпур на телеканалі CNN.

"Я ніколи не спілкувався з цією людиною (Левом Парнасом, - ред.) І я не вірю жодному слову, сказаному ним на цю мить", - заявив глава українського МЗС.

Пристайко зазначив, що надання військової допомоги, про яку йдеться, переглядається США раз на пів року.

"Ми знаємо, що така допомога іноді переглядається залежності від того, як Україна виконує взяті на себе зобов'язання. Іноді вона урізається, іноді зростає, що конкретно цього разу ми очікуємо. Наприклад, наприкінці року ми отримали значно більше від очікуваного", - пояснив він.

"Цей пан, якого я особисто не знаю, сам намагається уникнути кримінального покарання, у мене немає віри в його слова, і знову-таки, я безмежно втомився від постійних запитань щодо ролі України в цій справі про імпічмент президента США", - додав Пристайко.

"Я був присутній під час усіх зустрічей і розмов президентів Трампа та Зеленського. І жодного разу не чув, щоб президент США просив нас надати якусь послугу. Ми передали сигнал: ми не збираємося втручатися з якихось політичних міркувань у справи іноземної держави. Ми сказали президенту Трампу: якщо у вас є якась інформація, передайте її через офіційні канали. У вас є генеральний прокурор, у нас він теж є. Давайте дамо їм переговорити і скооперуватися. Якщо є що розслідувати, давайте розслідувати", - сказав міністр закордонних справ України.

Він наголосив на важливості підтримки України з боку США.

"Що ми істинно намагаємося донести американцям, так це те, що ми безмежно щасливі мати підтримку відразу від двох партій. І ми були б раді, якби вона збереглася", - сказав Вадим Пристайко.

Раніше повідомлялося, що Лев Парнас говорив, що в травні 2019 року ставив ультиматум новообраному президенту України, що жоден високопоставлений американський чиновник не буде присутній на його інавгурації і вся допомога країні буде припинена, якщо не почнеться розслідування у справі Джо Байдена.

Також Парнас заявив, що Трамп скасовував візит до Польщі через Зеленського, а не ураган.

15 січня Палата представників США оприлюднила нові свідчення Льва Парнаса у справі про імпічмент. Він надав рукописні замітки, зроблені на канцелярському приладді готелю у Відні, в яких згадується Зеленський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram