ГоловнаПолітика

Президент Євроради закликав Путіна до виконання Мінських угод

Шарль Мішель провів першу телефонну розмову з президентом РФ.

Президент Євроради закликав Путіна до виконання Мінських угод
Шарль Мишель
Фото: EPA/UPG

Президент Європейської Ради Шарль Мішель у своїй першій телефонній розмові з президентом Росії Володимиром Путіним підтвердив позицію ЄС щодо повного виконання Мінських угод і підтримки суверенітету та територіальної цілісності України.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на повідомлення Європейської Ради, поширене в четвер у Брюсселі.

"Під час першого контакту між Чарльзом Мішелем як президента Європейської ради і Володимиром Путіним президент Мішель нагадав позицію ЄС щодо повного виконання Мінських угод. Він відзначив Паризький саміт, що відбувся в грудні 2019 року в нормандському форматі, і привітав угоду про транзит газу, укладену між Україною і Росією. ЄС підтримує незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України в межах її міжнародно визнаних кордонів", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що телефонна розмова між президентами відбулася в четвер, 16 січня, напередодні проведення конференції, присвяченої Лівії, яка пройде в Берліні 19 січня.

Сторони також обговорили ситуацію в Лівії та на Близькому Сході.

Нагадаємо, Шарль Мішель очолив Єврораду з 1 грудня 2019 року по 31 травня 2022 року.

На посаді в.о. прем'єр-міністра Бельгії Мішель в січні 2018 року вперше з 2011 року відвідав Росію. Перебуваючи в Москві, він висловився на користь збереження санкцій проти РФ до виконання Мінських угод.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram