ГоловнаПолітика

Порошенко: псевдоскандал із Гончаруком роздмухують Росія і "відомий олігарх"

Тільки вони мають причину, впевнений експрезидент.

Порошенко: псевдоскандал із Гончаруком роздмухують Росія і "відомий олігарх"
Фото: eurosolidarity.org

Оприлюднення записів імовірних розмов під час наради у прем’єр-міністра Олексія Гончарука – це не український сценарій. У роздмухувані цього скандалу зацікавлені Росія як країна-агресор й олігарх-колишній власник націоналізованого ПриватБанку. Про це заявив п’ятий президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко журналістам у кулуарах Верховної Ради.

«Я хочу сказати, що це не український сценарій. Бо цілком слушні оцінки викликів і ризиків економічної ситуації, які були представлені в розмові прем’єр-міністра і керівництва економічного блоку. Треба просто проаналізувати і забезпечити відповідну реакцію для того, щоб протидіяти викликам і ризикам», – наголосив він.

«Абсолютно неукраїнські сили намагаються роздмухувати псевдоскандал», – заявив п’ятий президент України.

«Подивіться, на яких каналах вийшла передусім атака на український уряд – на російських каналах і на каналах одного відомого олігарха», – звернув увагу Порошенко.

«Які причини цієї атаки? Тому що вони хочуть атакувати тих, хто захищає державну політику з приводу одного дуже великого банку, який був націоналізований і став державним. І через який виводилися десятки, а може й сотні мільярдів гривень з української фінансово-банківської системи», – пояснив Петро Порошенко.

«Там є справжня причина. Там є позиція, яка забезпечує атаку на економічний блок уряду», – підкреслив він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram