ГоловнаПолітика

Милованов назвав Гончарука найкращим прем'єром за всю історію України

Гончарук не подобається опонентам, оскільки в державі тепер немає квот для політичних призначень.

Милованов назвав Гончарука найкращим прем'єром за всю історію України
Фото: Макс Требухов

Міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофій Милованов назвав Олексія Гончарука найкращим прем'єр-міністром за всю історію України, а ті, хто злив можливі записи його розмов, є корупціонерами, яким не подобається те, що в державі наразі немає квот для політичних призначень.

Про це Милованов написав у своєму фейсбуці.

"Я підтримую прем'єр-міністра. Олексій - найкращий прем'єр-міністр за всю історію України", - підкреслив він.

Серед переваг Гончарука він назвав відсутність корупції в уряді, "дерибану" позицій і бюджету. Милованов підкреслив, що в державі тепер немає квот для політичних призначень і у своєму міністерстві він усі призначення і звільнення робить самостійно, чого раніше не було.

На думку Милованова, новий уряд не подобається опонентам, оскільки вони не отримали в ньому посад, тому зараз йде чергова атака на прем'єр-міністра з боку тих, хто хоче поставити на його місце нечесну і лояльнішу людину.

"Я сам особисто відмовив десяткам, а то й сотням таких прохань. Іноді просять м'яко, іноді через друзів, буває, пропонують хабарі (найбільша цифра, на яку натякали - 10 млн доларів за призначення керівника держпідприємства), іноді погрожують політично, медійно або навіть фізично", - повідомив Милованов.

Милованов підкреслив, що уряд збирається боротися з корупцією далі і цей удар буде відбито жорстко, спокійно і професійно. "Корупціонери програють, тому що їхній час уже минув. Я підтримую прем'єра і всіх міністрів. Я сюди прийшов боротися командою, і ми виграємо", - додав він.

Також міністр зазначив, що стан економіки зараз найкращий за багато років, вона зростає високими темпами. Зміцнення обмінного курсу і накопичення міжнародних резервів відображають стрімке поліпшення оцінок української економіки населенням, бізнесом і нерезидентами, а також поліпшення стану поточного рахунку платіжного балансу.

Милованов також заявив, що уряд вірить у структурні реформи, ринкову економіку, інвестиції і не боїться викликів.

Нагадаємо, 15 січня в мережу злили запис прослуховування Гончарука. На оприлюдненому аудіо нібито прем'єр каже, що президент Володимир Зеленський не розуміє економічних процесів у країні. При цьому сам визнає себе профаном в економіці.

Джерело LB.ua у "Слузі народу" повідомило, що в партії вважають оприлюднення записів провокацією групи Ігоря Коломойського проти Олексія Гончарука.

У Кабміні спростували чутки про відставку Гончарука, а сам прем'єр вранці записав відеозвернення до "тих, хто бореться проти нас".

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія повідомив, що "плівки Гончарука" були нарізані і змонтовані. Він також зазначив, що якщо Гончарука записали в його кабінеті нарад, то це дуже велика небезпека, оскільки в цих кабінетах обговорюють питання національної безпеки, що є державною таємницею.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram