ГоловнаПолітика

Парнас заявив, що в травні ставив Зеленському ультиматум про призупинення всієї військової допомоги Україні

Він стверджує, що Трамп точно знав, що відбувається.

Парнас заявив, що в травні ставив Зеленському ультиматум про призупинення всієї військової допомоги Україні
Лев Парнас
Фото: EPA/UPG

Лев Парнас, партнер адвоката президента США Руді Джуліані, повідомив, що в травні 2019 року поставив ультиматум новообраному президенту України, що жоден високопоставлений американський чиновник не буде присутній на його інавгурації і вся допомога країні буде припинена, якщо не почнеться розслідування у справі Джо Байдена. Про це пише AP.

За словами Парнаса, наступного дня, як він передав це послання, було оголошено, що віцепрезидент Майк Пенс не буде присутній на інавгурації Володимира Зеленського. Він стверджує, що це Дональд Трамп сказав Пенсу триматися подалі на прохання Джуліані, щоб дати сигнал українській владі серйозно ставитися до вимоги про розслідування стосовно Байдена.

Парнас підкреслив, що всі комунікації з командою Зеленського велися за указом Руді Джуліані, який звітував перед Трампом.

"Президент Трамп точно знав, що відбувається. Він знав про всі мої рухи. Я нічого не зробив би без згоди Джуліані або президента", - заявив Парнас.

Якщо слова Парнаса правдиві, то вони спростовують головну тезу захисту Трампа у справі про імпічмент про те, що заморожування військової допомоги Україні не було обов'язковою умовою для розслідувань щодо Байдена, бо Зеленський не знав, що її планують припинити.

Джуліані, коментуючи заяви Парнаса, сказав, що йому його шкода.

"Я думав, що він був чесною людиною. Я помилявся", - заявив адвокат Трампа.

Нагадаємо, Лев Парнас і Ігор Фурман були заарештовані восени 2019 року за звинуваченням у порушенні правил фінансування виборчих кампаній і незаконному лобіюванні інтересів іншої держави. Обидва були донорами кампанії Дональда Трампа.

15 січня Палата представників США оприлюднила нові покази Лева Парнаса у справі про імпічмент. Він надав рукописні нотатки, зроблені на канцелярському приладді готелю у Відні, в яких згадується Зеленський.

В одній із таких нотаток Парнас написав два пункти: "примусити Зеленського повідомити, що справу Байдена будуть розслідувати" і "почати комунікацію із Зеленським без (Пінчука або Коломойського)".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram