ГоловнаПолітика

Уряд Росії на чолі з Медведєвим подав у відставку

Прем'єр-міністр у Росії не змінювався майже вісім років.

Уряд Росії на чолі з Медведєвим подав у відставку
Фото: kremlin.ru

Уряд Росії на чолі з Дмитром Медведєвим подав у відставку.

Як повідомляє "Интерфакс", це сталося після послання президента Росії Володимира Путіна до Федеральних зборів, у якому він запропонував посилити роль парламенту у формуванні уряду.

"Пропоную доручити Державній думі не просто узгодження, а затвердження кандидатури голови уряду Російської Федерації, а потім за його поданням - за поданням голови уряду - всіх віцепрем'єрів і федеральних міністрів. При цьому президент буде зобов'язаний призначити їх на посаду, тобто не матиме права відхилити затверджені парламентом кандидатури відповідних посадових осіб", - заявив у посланні Путін.

Після цього в нього відбулася зустріч із головою уряду Дмитром Медведєвим, за підсумками якої той оголосив про відставку.

"Ми як уряд Російської Федерації повинні надати президенту нашої країни можливість приймати всі необхідні рішення, і в цих умовах я вважаю, що правильно, відповідно до статті 117 Конституції РФ, щоб уряд Російської Федерації в нинішньому складі подав у відставку", - сказав російський прем'єр.

Путін доручив Медведєву і його міністрам виконувати обов'язки до призначення нового уряду. За його словами, Медведєва призначать на посаду заступника секретаря Ради безпеки Росії.

Нагадаємо, що Дмитро Медведєв очолює уряд Росії з 8 травня 2012 року. До цього він чотири роки був президентом Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram