ГоловнаПолітика

На брифінг голови податкової не пустили журналістів

У "режимну будівлю" потрапили тільки співробітники "1+1" та "Інтеру".

Фото: pushkinska.net

Голова Державної податкової служби Сергій Верланов дав брифінг для журналістів в Одесі, на який пустили тільки представників "1+1" та "Інтер".

Про це повідомили місцеві видання "Думская", "Пушкинская", Odessa.online, "Одесса-медиа" та інші.

За даними "Думской", в будівлю податкової на вулиці Семінарській не пустили кореспондентів і операторів щонайменше восьми видань і телеканалів, у тому числі самої  "Думской", "Думской ТВ", "Пушкинской", "Редакции", "5 каналу", "України". Охоронець заявив, що пропускає тільки журналістів, які є в списках.

За неофіційною інформацією, на брифінг пропустили тільки співробітників лояльних до нинішньої влади телеканалів "1+1" та "Інтер".

Прессекретарка Сергія Верланова заявила, що пустити всіх працівників ЗМІ неможливо, тому що будівля Податкової служби є "режимним об'єктом".

"Акредитацію запустили дійсно дуже пізно, бо до останнього не було вирішено, їдемо чи ні. Рішення їхати було дуже спонтанним, і ті хто встиг, акредитувалися", - сказала вона.

Брифінг Верланова був пов'язаний з першим гучним корупційним скандалом у його відомстві - затриманням начальниці одеської податкової Наталії Чеботарьової. За даними НАБУ, вона пропонувала співробітнику прокуратури хабар 25 тисяч доларів щомісяця за те, щоб той заплющував очі на порушення в роботі відомства.

Нагадаємо, голова Офісу президента Андрій Богдан говорив, що команді президента Володимира Зеленського не потрібні журналісти для спілкування із суспільством.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram