ГоловнаПолітика

Новий голова НАЗК назвав свої головні цілі

Новіков має намір затвердити антикорупційну стратегію й автоматизувати перевірки електронних декларацій чиновників.

Новий голова НАЗК назвав свої головні цілі
прокурор Александр Новиков
Фото: стопкадр

Новий голова НАЗК Олександр Новіков, перш за все, має намір вирішувати завдання затвердження антикорупційної стратегії та повної автоматизації перевірки електронних декларацій чиновників, що займають особливо відповідальне становище.

Про це він сказав під час виступу на засіданні уряду, передає "Укрінформ".

"Першим своїм завданням бачу утвердження антикорупційної стратегії, оскільки попередня стратегія завершила свою дію 2017 року... Фактично цей документ повинен узагальнити всі дії кожного органу державної влади у сфері виявлення корупційних ризиків і в нормативних документах, і щодо персоналу цих органів, і ліквідувати ці ризики", - розповів Новіков.

Він додав, що іншим завданням бачить повну автоматизацію перевірок декларацій осіб, які займають особливо відповідальне становище: "Це всі судді, прокурори, урядовці, голови адміністрацій обласних і районних рад. Фактично ті люди, які приймають основні рішення в країні".

Новіков зазначив, що роль НАЗК бачить передусім як органу для запобігання перебуванню на державній службі осіб, які використовують у своїй діяльності корупційні практики та незаконно збагачуються. Він також сподівається налагодити співпрацю з НАБУ і ДБР для забезпечення невідворотності відповідальності за вчинення корупційних злочинів.

За словами Новікова, до важливих питань антикорупційної діяльності також належать інформатизація процесів держуправління, що забезпечить прозорість взаємодії держави з громадянами і бізнесом, відсутність прямої взаємодії з держслужбовцями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram