ГоловнаПолітика

Путін хоче закріпити пріоритет Конституції РФ над міжнародними рішеннями

Міжнародні рішення в РФ діятимуть, якщо не суперечитимуть її Конституції.

Путін хоче закріпити пріоритет Конституції РФ над міжнародними рішеннями
Фото: EPA/UPG

Президент РФ Володимир Путін має намір закріпити пріоритет російської Конституції над міжнародними договорами та рішеннями. Про це пише "РБК-Україна" з посиланням на його послання Федеральним зборам.

Значну частину свого виступу Путін присвятив змінам російської Конституції.

"Необхідно внести зміни, які гарантують пріоритет Конституції. Це означає буквально таке: вимоги міжнародних договорів і рішення міжнародних органів можуть діяти лише в тому разі, якщо вони не суперечать нашій Конституції", - заявив він.

Також він запропонував закріпити в Конституції РФ заборону депутатам, чиновникам і суддям мати іноземне громадянство; норму про те, що мінімальна зарплата не може бути нижчою за прожитковий мінімум; розширення повноважень парламенту в призначенні уряду; статус президентської республіки і т.д.

Нагадаємо, в грудні на підсумковій пресконференції в Москві Путін заявив, що вважає Причорномор'я "споконвічно російською територією", з якою треба "розібратися".

"Під час створення Радянського Союзу споконвічно російські території, які до України взагалі не мали ніякого відношення, все Причорномор'я, західні землі російські були передані Україні з дивним формулюванням: "для підвищення процентного співвідношення пролетаріату в Україні", тому що Україна була сільською територією", - сказав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram