ГоловнаПолітика

"Слуга народу" обговорить з міністрами і керівниками держпідприємств підвищення зарплат чиновникам

"На фракцію викликали керівників великих підприємств, включаючи "Укрпошту" і "Нафтогаз".

"Слуга народу" обговорить з міністрами і керівниками держпідприємств підвищення зарплат чиновникам
Съезд "Слуг народа" (архивное фото)
Фото: Макс Требухов

Фракція "Слуга народу" проведе засідання з членами Кабінету Міністрів і керівниками держпідприємств про підвищення зарплат чиновникам.

Про це LB.ua повідомило джерело в керівництві фракції.

"Сьогодні о 19:00 на фракцію викликали керівників великих підприємств. Включаючи «Укрпошту», Коболєва (голова НАК «Нафтогаз») ... Будемо розбиратися із завищеними зарплатами і преміями. Тема у всіх на слуху, треба вирішувати", - заявив нардеп.

Він також додав, що на засіданні буде присутній прем'єр-міністр Олексій Гончарук, а також "інші міністри, яких приведе голова Кабміну".

Нагадаємо, в п'ятницю, 17 січня, Рада планує заслухати інформацію членів уряду про зарплати і премії в органах виконавчої влади.

На початку січня видання "НВ" повідомило, що голова Мінекономрозвитку Тимофій Милованов, який скаржився на низький оклад, восени отримував премії в розмірі від 345 до 587% окладу. В результаті його підсумкова зарплата в листопаді після сплати податків склала 64 306 гривень.

Пізніше стало відомо, що гендиректор "Укрпошти" в 2020 році отримуватиме 1,89 млн гривень на місяць, а керівник "Нафтогазу" отримає 700 млн гривень премії за відсуджені $2,9 млн у "Газпрому".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram