ГоловнаПолітика

Суд оштрафував Малюську на 38 тис. гривень за невиконання рішення суду (оновлено)

Суд ухвалив скасувати результати конкурсу на посаду держексперта.

Суд оштрафував Малюську на 38 тис. гривень за невиконання рішення суду (оновлено)
Фото: Макс Требухов

Окружний адміністративний суд Києва оштрафував міністра юстиції Дениса Малюську на 38 420 гривень за невиконання рішення суду. Про це сказано в матеріалах суду.

Позивач звернувся до суду з позовом, у якому просив Міністерство юстиції скасувати результати конкурсу на посаду державного експерта експертної групи з правової обізнаності директора з прав людини, доступу до правосуддя та правової обізнаності Мін'юсту, а також просив зобов'язати міністерство визначити його одним із переможців конкурсу на зайняття відповідної посади.

Суд прийняв рішення скасувати результати конкурсу на посаду держексперта і зобов'язати Мін'юст переглянути їх без урахування поділу на групи за загальним рейтингом і прийняти відповідне рішення.

Також були стягнуті на користь позивача витрати, яких він зазнав через сплату судового збору в розмірі 704 гривні за рахунок бюджетних асигнувань Мін'юсту. Суд також зобов'язав Мін'юст подати в суд звіт про виконання рішення до 19 листопада 2019 року.

За результатами розгляду звіту суд прийшов до висновку, що рішення Окружного адміністративного суду не було виконане. Суд встановив новий термін для його виконання - до 12 грудня 2019 року, але рішення залишилося невиконаним.

Тож суд наклав на Малюську штраф на 38 420 гривень за невиконання рішення суду, при цьому половину штрафу (19 210 гривень) потрібно буде стягнути на користь позивача, решту - на користь держбюджету. Також було встановлено новий термін для подання звіту про виконання рішення Окружного адмінсуду - до 6 лютого 2020 року.

Оновлення. У Мін'юсті підкреслили, що рішення суду про скасування результатів конкурсу було прийнято 16 серпня 2018 року, тобто коли Малюська ще не обіймав посаду міністра.

Міністерство юстиції оскаржило цю постанову суду в апеляційному порядку, судовий розгляд апеляції призначено на 27 січня 2020.

Нагадаємо, в грудні Денис Малюська задекларував 1,056 млн гривень пенсії, перерахованої йому Міжнародним банком реконструкції та розвитку (США). 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram