ГоловнаПолітика

СБУ: мерія Тернополя збиралася продати історичну будівлю за заниженою ціною (оновлено)

Відкрито справу про зловживання службовим становищем.

СБУ: мерія Тернополя збиралася продати історичну будівлю за заниженою ціною (оновлено)
Фото: teren.in.ua

Служба безпеки України заявила про запобігання незаконному продажу історичної будівлі колишньої залізничної лікарні на вулиці Івана Франка в Тернополі.

Про це повідомила пресслужба відомства у вівторок.

Слідство вважає, що будівлю вартістю 15 млн гривень збиралися продати зі знижкою нинішньому орендареві на підставі фіктивного ремонту окремих приміщень.

У вересні 2017 року виконавчий комітет міськради дозволив компанії, афілійованій з колишнім місцевим чиновником, реконструкцію орендованого майна. Підрядник подав документи про те, що на відновлення будівлі витрачено майже 4 млн гривень, але як з'ясували в СБУ, жодних ремонтних робіт тоді не проводили.

Щоб не допустити продажу будівлі, на неї наклали арешт.

Дії чиновників міськради, які можуть бути причетними до цієї схеми, перевіряють у рамках кримінального провадження за ст.364 (зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу.

Оновлення. Міськрада Тернополя стверджує, що повідомлення прокуратури про лікарню залізничників не відповідає дійсності.

У пресслужбі мерії повідомили, що приміщення колишньої залізничної лікарні перебуває в комунальній власності Тернопільської міської територіальної громади. Тернопільська міська рада тільки визначила можливість приватизації об'єкта, однак процедура не реалізована, договору купівлі-продажу не укладено.

"Тернопільська міська рада здійснює дії з приватизації комунального майна відповідно до вимог Закону України «Про приватизацію державного та комунального майна» та на підставі рішення «Про приватизацію державного та комунального майна» щодо включення об'єкта до переліку, який підлягає приватизації, прийнятого на сесії Тернопільської міської ради під №7/35/199 від 06.06.2019 року. Протягом підготовки об'єкта до приватизації орендарем надано документи про проведені робіт з поліпшення об'єкта - технічний висновок будівельної експертизи та висновок експерта-оцінювача про вартість невід'ємних поліпшень майна. Державна архітектурно-будівельна інспекція України підтвердила відповідність закінченого будівництвом об'єкта проєктній документації і підтвердила його готовність до експлуатації відповідним сертифікатом", - йдеться в повідомленні.

Стверджується, що всі дії Тернопільської міської ради відбуваються в рамках чинного законодавства, "а поширені твердження прокуратури не відповідають дійсності та обставинам справи".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram