ГоловнаПолітика

Зеленський доручив Кабміну розробити концепцію меморіалу українських героїв

Президент підписав відповідний указ.

Зеленський доручив Кабміну розробити концепцію меморіалу українських героїв
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський доручив Кабінету Міністрів забезпечити розроблення концепції меморіалу українських героїв.

Про це йдеться в указі президента №9, підписаному 14 січня.

Метою меморіалу є вшанування "пам'яті про воїнів, які віддали своє життя за волю, незалежність і територіальну цілісність України в протистоянні російській агресії, українських борців за незалежність у ХХ столітті, збереження національної пам'яті для наступних поколінь про мужність і патріотизм захисників української держави".

Президент доручив Кабміну створити комітет з підготовки та проведення заходів зі створення меморіалу, а також затвердити персональний склад комітету.

Також Кабмін повинен забезпечити підготовку проєкту концепції меморіалу українських героїв.

Крім того, уряду доручено забезпечити організацію та проведення за участю представників державних органів, органів місцевого самоврядування, громадськості, міжнародних організацій, релігійних об'єднань громадського обговорення проєкту концепції меморіалу українських героїв і пропозицій щодо визначення його місця в Києві, а після цього забезпечити розроблення з урахуванням результатів обговорення та затвердження концепції меморіалу.

Після цього Кабмін повинен провести архітектурний конкурс на його створення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram