ГоловнаПолітика

Милованов заявив, що трудові книжки залишаться за бажанням працівників

За бажанням працівника роботодавці заповнюватимуть їх.

Милованов заявив, що трудові книжки залишаться за бажанням працівників
Тимофей Милованов
Фото: finclub.net

Міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофій Милованов заявив, що трудові книжки не скасовуються і за бажанням працівника роботодавці будуть їх заповнювати. Про це міністр сказав на пресконференції, передає "Укрінформ".

"Трудова книжка залишається як механізм, за бажанням працівника. Якщо у працівника є трудова книжка, він може продовжувати вимагати, щоб її вели, щоб туди ставили записи, і вона є документом, який підтверджує стаж і все, що відбулося в трудовій історії людини. Тобто вони не скасовуються, тільки додається реєстр, за бажанням тих, хто не хоче мати паперову трудову книжку", - зазначив Милованов.

Він підкреслив, що "держава зобов'язується вести реєстр, який на сьогодні існує вже 20 років".

"Держава говорить, що гарантує, що дані з цього реєстру буде використовувати для того, щоб гарантувати стаж на пенсії, гарантувати захист прав... Не хочете мати трудову книжку, не хочете забирати її із сейфа директора, тому що він від вас щось хоче - не забирайте, у вас є довідка з реєстру", - заявив міністр.

Заступниця міністра розвитку економіки Юлія Свириденко також додала, що той факт, що трудові книжки переводять в електронну форму, їх не скасовує.

Нагадаємо, раніше Тимофій Милованов заявляв, що новий законопроєкт про працю посилює права працівників. За його словами, профспілки виступають проти проєкту, тому що не хочуть втрачати владу.

Проєкт дозволить звільнитися без відпрацювання двох тижнів не тільки згідно з вичерпним переліком причин, закріплених у КЗпП, а й якщо причини прописано в трудовому договорі.

Крім того, працівник зможе розривати трудовий договір, якщо не виконуються його умови, письмово виклавши причини, а роботодавець зобов'язаний буде заплатити компенсацію з 50 денних зарплат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram