ГоловнаПолітика

Профільний парламентський комітет рекомендував Раді повернути делегацію України в ПАРЄ

Тепер це рішення повинні розглянути на засіданні ВР.

Профільний парламентський комітет рекомендував Раді повернути делегацію України в ПАРЄ
Фото: news.day.az

Комітет Верховної Ради з питань зовнішньої політики і міжпарламентського співробітництва рекомендував повернути українську делегацію в склад Парламентської асамблеї Ради Європи. Про це пишуть "Українські новини"

Цю постанову внесла глава української делегації в ПАРЄ, нардеп від "Слуги народу" Єлизавета Ясько. За її словами, делегація збирається поїхати у повному складі і разом із заступниками.

"Метою участі делегації України в роботі ПАРЄ є недопущення збереження чинної ситуації в Європі, яка склалася в результаті агресивної зовнішньої політики Росії, донесення об'єктивної інформації про протизаконні дії Росії на окупованих територіях України", - уточнили в агентстві.

Тепер питання про відновлення участі має розглядатися на засіданні Ради. Найближчу сесію ПАРЄ заплановано на 27-31 січня в Страсбурзі (Франція).

Нагадаємо, наприкінці червня 2019 року ПАРЄ прийняла резолюцію, яка повертає Росії право голосу на засіданнях. З 2014 року російська делегація була позбавлена основних повноважень через окупацію українського Криму.

У вересні у Раді сформували новий склад української делегації в ПАРЄ, її очолила Ясько. Проте голова комітету Ради з питань зовнішньої політики Богдан Яременко заявив, що українська делегація не братиме участі в найближчій сесії.

23 вересня українська делегація ПАРЄ офіційно відмовилася від участі в осінній сесії. Повідомлялося, що делегація буде проводити тільки консультації з партнерами.

У січні 2020 стало відомо, що українська делегація планує відновити участь в сесіях Парламентської асамблеї Ради Європи в 2020 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram