ГоловнаПолітика

За 10 років в "Укроборонпрому" вкрали майже 1 млрд гривень, - екснардеп Найєм

Щодо концерну або підприємств-учасників відкрито майже 600 кримінальних справ.

За 10 років в "Укроборонпрому" вкрали майже 1 млрд гривень, - екснардеп Найєм
Фото: uanova.net

Заступник генерального директора "Укроборонпрому" колишній народний депутат Мустафа Найєм заявив, що за останні 10 років у державного концерну вкрали 896 млн гривень.

Про це він написав у фейсбуці.

"Мільярд гривень. Майже стільки вкрали в "Укроборонпрому" за останні 10 років. Це - близько 300 тисяч гривень на день, які виводили в офшори і розкладали по приватних кишенях", - повідомив Найєм.

За його словами, в середньому щодо концерну або підприємств-учасників за всі роки його існування відкривали одне кримінальне провадження щотижня. На цю мить розслідуванням цих справ зайняті всі правоохоронні органи країни.

"І це тільки те, що офіційно зафіксовано. Реальні обсяги, очевидно, значно більші", - додав заступник гендиректора концерну.

Найєм зазначив, що за весь час існування "Укроборонпрому" його керівники самостійно ініціювали тільки половину - 251 кримінальне провадження. За шість місяців нове керівництво концерну виявило і передало в правоохоронні органи матеріали, за якими вже порушено 85 проваджень.

"Зокрема, ініціювали провадження, де фігурують колишні керівники оборонного комітету Ради, які діяли у злочинній змові з чиновниками Міноборони та за пособництва екскерівників самого "Укроборонпрому" і його окремих підприємств", - уточнив він.

Нагадаємо, колишній народний депутат Мустафа Найєм став заступником гендиректора концерну "Укроборонпром" у листопаді минулого року. З вересня 2019-го гендиректором концерну є Айварас Абромавичус.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram