ГоловнаПолітика

Трюдо заявив, що український літак в Тегерані був збитий іранською ракетою

"Літак був збитий іранською ракетою класу "земля-повітря". Причому це було ненавмисно".

Трюдо заявив, що український літак в Тегерані був збитий іранською ракетою

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що пасажирський літак авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" біля міжнародного аеропорту Тегерана був збитий іранською ракетою "земля-повітря".

Про це Трюдо сказав під час брифінгу, посилаючись на "низку джерел", включаючи канадську розвідку.

"Дані вказують на те, що літак був збитий іранською ракетою класу "земля-повітря". Причому це було ненавмисно. Ця нова інформація посилює потребу в ретельному розслідуванні інциденту. Канада працює зі своїми союзниками, щоб забезпечити ретельне і достовірне розслідування для встановлення причин цієї фатальної катастрофи", - сказав Трюдо.

Нагадаємо, точні причини аварії стануть відомі після закінчення всіх експертиз і досліджень. РНБО України розглядає сім версій авіакатастрофи, серед яких - ураження літака зенітною ракетою ЗРК; зіткнення з БПЛА або іншим летючим об'єктом; руйнування і вибух двигуна з технічних причин; вибух всередині літака в результаті терористичного акту.

Раніше джерела Newsweek з Пентагону і розвідки заявили, що Іран міг помилково збити літак МАУ. Також про ймовірність влучання в літак ракети Ірану з посиланням на джерела написали CNN і CBS News.

В іранській організації цивільної авіації в четвер заявили про неможливість такої версії.

Нагадаємо, в результаті аварії літака загинули 176 осіб. Це громадяни семи країн - 82 громадяни Ірану, 63 канадці, 11 українців, включаючи весь екіпаж, 10 громадян Швеції, четверо - Афганістану, троє - Британії та троє громадян Німеччини.

Трюдо пообіцяв Зеленському допомогу Канади в проведенні розслідування авіакатастрофи в Ірані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram