ГоловнаПолітика

Оперативний штаб з питань авіакатастрофи в Ірані відзвітував Зеленському

Розслідування перебуває на занадто ранньому етапі, тому конкретні деталі не озвучили.

Оперативний штаб з питань авіакатастрофи в Ірані відзвітував Зеленському
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський провів нараду оперативного штабу з питань катастрофи літака авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" в Ірані.

На нараді оперативного штабу було зазначено, що розслідування перебуває на занадто ранньому етапі, щоб озвучувати конкретні деталі. Розглядають кілька версій причин авіакатастрофи, інформує прес-служба глави держави.

Під час наради нагадали, що українська група фахівців, до якої увійшли 45 осіб, вже працює над розслідуванням причин падіння літака. Зокрема, експерти оглядають деталі літака і продовжують збирати ДНК родичів загиблих для того, щоб ідентифікувати тіла для подальшої репатріації.

"Зараз вже зібрано матеріал у родичів дев'яти з 11 жертв трагедії (громадян України, - ред.). Матеріал інших двох буде зібрано найближчим часом, коли будуть вирішені логістичні питання", - зазначили в Офісі президента.

Крім того, у пресслужбі повідомили про заплановані телефонні розмови Зеленського з міжнародними партнерами.

"Глава держави наголошує, що Україна зацікавлена в прозорому і об'єктивному розслідуванні", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше глава української держави провів телефонні розмови з прем'єр-міністрами Великобританії та Швеції, президентами Ірану та Афганістану, а також Високим представником ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозепом Боррелем.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram