ГоловнаПолітика

Зеленський провів телефонну розмову з главою дипломатії ЄС

Сторони обговорили можливість відвідування Донбасу Жозепом Боррелем.

Зеленський провів телефонну розмову з главою дипломатії ЄС
Жозеп Боррель
Фото: twitter.com/davidgonzal123

Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Верховним представником Європейського Союзу у закордонних справах і політиці безпеки, віцепрезидентом Європейської комісії Жозепом Боррелем.

Про це інформує пресслужба глави української держави.

"Дякую за солідарність і співчуття з боку керівництва Євросоюзу. Ми докладаємо всіх зусиль для з'ясування причин авіакатастрофи в Тегерані і готові тісно співпрацювати з країнами, чиї громадяни загинули внаслідок цієї жахливої трагедії", - зазначив президент України.

Глава держави повідомив, що 9 січня в Іран прибув український літак з фахівцями експертної та пошуково-рятувальної груп, які вже розпочали роботу.

Крім того, Володимир Зеленський висловив подяку за постійну і безкомпромісну підтримку з боку ЄС територіальної цілісності і суверенітету України. Співрозмовники обговорили ситуацію на сході нашої країни і можливість відвідування Донбасу Жозепом Боррелем.

Президент також запропонував віцепрезиденту Єврокомісії скоординувати подальші кроки в реалізації пріоритетів співпраці України та ЄС.

"Очікуємо проведення засідання Ради асоціації в Брюсселі 28 січня цього року під вашим співголовуванням. Це засідання має підбити підсумки реалізації домовленостей попереднього саміту Україна - ЄС та визначити кроки для успішного наступного саміту влітку цього року", - сказав президент України.

Нагадаємо, раніше сьогодні Володимир Зеленський провів телефонні переговори з президентом Ірану Хасаном Рухані, прем'єр-міністром Швеції Стефаном Левеном і президентом Афганістану Ашрафом Гані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram