ГоловнаПолітика

Суддю з Баришівки, яка призупинила ліцензію SkyUp, звільнили

Рішення визнали істотним дисциплінарним проступком.

Суддю з Баришівки, яка призупинила ліцензію SkyUp, звільнили
Фото: skyup.aero

Вища рада правосуддя 9 січня звільнила суддю Баришівського районного суду Олену Литвиненко, яка в травні призупинила дію ліцензії українського лоукостера SkyUp.

Про це йдеться на сайті ВРП.

Перша дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя прийшла до висновку, що суддя Литвиненко порушила правила територіальної юрисдикції і положення ст.150 Цивільного процесуального кодексу, згідно з якими не можна вживати заходів забезпечення позову, які за змістом тотожні позовним вимогам, якщо при цьому спір не вирішується по суті.

Крім того, суддя не врахувала специфіки правовідносин між позивачем і відповідачем і, як наслідок, залишила без уваги положення спеціального законодавства - Повітряного кодексу України.

Вища рада правосуддя визнала це суттєвим дисциплінарним проступком і звільнила суддю.

Нагадаємо, 24 травня 2019 року Баришівський суд призупинив ліцензію SkyUp. Підставою для прийняття ухвали про призупинення ліцензії став позов від людини, яка ніколи не купувала квитків на SkyUp Airlines і не була її клієнтом.

Позивачка - мешканка Баришівки Оксана Пасенко - була підставною. Журналісти "Схем" знайшли цю жінку, і вона зізналася, що не зверталася до суду.

Рішення судді Литвиненко не призвело до зупинки польотів авіакомпанії і через кілька місяців було скасовано в апеляційній інстанції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram