ГоловнаПолітика

Телеканал "НАШ" оштрафували на 106 тис. гривень за інтерв'ю з Азаровим

Програму визнали продовженням російської пропаганди.

Телеканал "НАШ" оштрафували на 106 тис. гривень за інтерв'ю з Азаровим

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вирішила оштрафувати ТОВ "Наша Прага" (телеканал "Максі-ТВ"/"НАШ") на 105,6 тис. грн за інтерв'ю з колишнім прем'єр-міністром Миколою Азаровим.

Про це йдеться на сайті відомства.

Нацрада визнала, що у висловлюваннях Азарова лунали заклики до повалення конституційного ладу і розпалювання ворожнечі.

"Гість програми у своїх висловлюваннях про події Революції Гідності, збройної агресії на сході держави й анексії Криму неодноразово використовував формулювання, які є спробою фальсифікувати історичні події, підмінити поняття, які визначені у нормативно-правових актах. Формулювання, озвучені М. Азаровим, є поширенням необ’єктивної інформації, яка піддає сумніву легітимність органів державної влади України, містять відверте неаргументоване звинувачення представників влади в діях, які переслідуються законом, а саме: у бандитизмі, мародерстві та злочинах, що нав’язує глядачам ставлення до представників влади як до вже визнаних злочинців", - сказано на сайті Нацради.

Члени ради також вирішили, що висловлювання Азарова про війну на Донбасі є "прямим продовженням лінії російської пропаганди".

Аналіз передачі також не зафіксував жодної спроби ведучого Дмитра Гордона змінити риторику гостя, і вся передача містила тільки одну точку зору. Іншої думки або ознак дискусії не було, що визнали порушенням права глядачів на об'єктивну інформацію і зловживання правом телеканалу на свободу висловлення поглядів.

Представник каналу під час засідання Нацради намагався довести, що висловлювання Азарова були оцінним судженням, але цей аргумент не був почутий. Нацрада визнала, що "НАШ" порушив законодавство, оголосила йому попередження і виписала штраф у розмірі 25% від ліцензійного збору - 105 625 гривень і 50 копійок.

Нагадаємо, що компанія "Наша Прага" належить Володимирові Мураєву (батько колишнього народного депутата Євгена Мураєва) через кіпрську компанія Demosena Investments Ltd.

Азаров був прем'єром України з 2010-го по 2014 рік. Після Революції Гідності він покинув країну і зараз живе в Росії.

Проти Азарова розслідують кілька кримінальних проваджень, пов'язаних з розтратою державних коштів. Азаров перебуває в санкційних списках США і ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram