ГоловнаПолітика

До Трампа негативно ставляться в багатьох країнах, 46% українців схвалюють його дії, - опитування

Опитування провели в період з травня по жовтень 2019 року в 33 країнах серед 37 тис. осіб.

До Трампа негативно ставляться в багатьох країнах, 46% українців схвалюють його дії, - опитування
Фото: EPA/UPG

До президента США Дональда Трампа в багатьох країнах ставляться негативно, імідж самих США загалом позитивний. Про це свідчать дані опитування дослідницького центру Pew.

Згідно з ним, 64% опитаних за межами США заявили, що не впевнені, що зовнішня політика Трампа правильна, і тільки 29% підтримали його. За результатами опитування, Трампа особливо погано сприймають у Західній Європі. Довіряють Трампу тільки 13% опитаних у Німеччині, 18% у Швеції, 20% у Франції, 21% в Іспанії, 25% в Нідерландах і Греції і 32% у Великобританії.

У Росії 20% впевнені в тому, що лідер США чинить правильно у світових справах. У Мексиці 89% не довіряють Трампу. У деяких країнах громадськість висловила підтримку Трампу: Індія (56%), Нігерія (58%), Кенія (65%), Ізраїль (71%) і Філіппіни (77%). В Україні таких виявилося 46%.

Опитування мало вивчити громадську думку в 33 країнах і проводилося серед 37 тис. осіб з травня по жовтень 2019 року.

Загалом рейтинги США переважно сприятливі, хоча серед деяких ключових союзників також низькі. Найпозитивніші відгуки про США - серед 79% поляків, 70% литовців і 66% угорців. Зате найнижчі рейтинги США в Європі - у Нідерландах (46%), у Швеції (45%) і Німеччині (39%). За межами Євросоюзу рейтинги Штатів значно позитивніші в Україні (73%), ніж у Росії (29%).

Нагадаємо, за даними дослідження, проведеного фондом Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва спільно з Центром Разумкова, 45,9% українців вважають Володимира Зеленського політиком року. Далі йде п'ятий президент України Петро Порошенко з результатом 7,5%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram