ГоловнаПолітика

Зеленський майже добу повертався з Оману після авіакатастрофи літака МАУ в Ірані

В аеропорт "Київ" президент прибув чартерним рейсом - о 02:37 9 січня.

Зеленський майже добу повертався з Оману після авіакатастрофи літака МАУ в Ірані
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський прилетів в Україну з Оману майже через добу після авіакатастрофи літака МАУ в Ірані, хоча його прессекретарка Юлія Мендель анонсувала "термінове повернення президента" ще вранці 8 січня.

Про це повідомили "Схеми: корупція в деталях".

За даними видання, в аеропорт "Київ" Зеленський прибув чартерним рейсом зі столиці Оману літаком Bombardier Global Express 6000 з бортовим номером 9H-VJN, який використовується перевізником VistaJet. Борт приземлився в Києві о 02:37 9 січня.

Знімальна група зафіксувала, як після приземлення до літака під'їхав автомобіль Mercedes-Benz Vito, який попрямував на Банкову і через 15 хвилин заїхав на територію Офісу президента. Після цього в будівлі ввімкнули світло на поверсі, де розташований кабінет президента. На вулицях навколо ОП журналісти помітили скупчення співробітників держохорони.

Як повідомляли, вночі Зеленський провів нараду і заслухав звіт оперативного штабу з питань, пов'язаних з катастрофою.

Нагадаємо, літак "Боїнг-737", що належить МАУ, упав через три хвилини після зльоту в Тегерані (Іран) з аеропорту Імама Хомейні. На борту було 9 членів екіпажу і 167 пасажирів, більшість - громадяни Ірану. Рейс PS752 мав прибути до Києва о 8-й ранку.

Президент Зеленський полетів на Різдво в Оман під приводом робочої поїздки. Після того, як у ЗМІ з'явилася інформація, що Зеленський разом з сім'єю без розголосу поїхав відпочивати на узбережжі Оманської затоки, Офіс президента написав, що голова держави відбув в Оман з робочою поїздкою.

Уранці 8 січня, в день катастрофи літака МАУ, прессекретарка президента заявила, що він терміново перервав поїздку в Оман і повертається в Київ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram